Blog

Setul de creatie

Set ustensile goblen Diamante

CE CONȚINE UN SET DE CREAȚIE?

1. Introducere
2. Instrumente esențiale
3. Accesorii opționale si personalizate

Este important să fii atentă atunci când cumperi un set de creație online, deoarece nu poți vedea produsul în persoană înainte de a-l achiziționa. Asigură-te că citești descrierea produsului și verifici ce este inclus în set și ce calitate au ustensilele din set. O descriere detaliată ți o poza reală setului poate ajuta să faci cea mai bună alegere și să eviți achiziționarea unui produs care nu corespunde așteptărilor tale. Deși procesul de cumpărare online este ușor și rapid, puțină cercetare suplimentară poate face diferența în ceea ce privește satisfacția ta cu achiziția ta.

Cine s-ar fi gândit că nostalgicii picturii pe numere și ai goblenului cusut vor insufla viață într-un nou concept artistic – cel al picturii cu diamante?

Numita și Goblen cu diamante sau Artă cu cristale, pictura cu diamante își are originile în China anului 2010, având cerere din ce în ce mai mare de la artiști de toate vârstele și nivelurile de simț artistic.

Dacă nu știi despre ce este vorba, pictura de diamante constă în aplicarea unor pietricele mici de rășină sau acrilic de formă pătrată sau rotundă (numite diamante) pe o pânză adezivă conform codurilor de culoare din legenda lucrării, rezultatul fiind o capodoperă strălucitoare asamblată în confortul casei tale.

Instrumente esențiale pentru orice set de creație

Pânza autoadezivă

Materialul pe care este imprimată imaginea tabloului poate fi confecționat din poliester sau, varianta premium, din bumbac.

Majoritatea fabricilor folosesc poliester pentru a-și imprima tablourile. Și acesta poate fi de diferite grade de calitate, de la cel mai puțin calitativ care se cutează permanent (unele tablouri suferă enorm de la transport) până la poliesterul moale și fin care își revine imediat, recăpătându-și forma plată dacă îl așezi între 2 suprafețe plane, dure.

Seturile de creație premium au în componență pânză de bumbac, foarte moale și plăcută la atingere, asamblarea unui astfel de tablou fiind foarte relaxantă iar rezultatul final fără defecte de cutare.

Setul de diamante colorate și legenda

Imaginea tabloului prinde viață atunci când așezi diamantele conform codurilor de culoare pe suprafața lui. Verifică să ai în pachet tot necesarul de culori, iar dacă îți lipseste ceva, contactează vânzătorul de la care ai cumpărat setul pentru a-ți trimite alte diamante.

În pictura cu diamante se folosește standardul DMC în care fiecare nuanță de culoare are un cod, panelul DMC fiind alcătuit din 447 de culori. Dacă ai lucrat goblen cusut, această numerotare îți va fi cunoscută.

Pe marginea pânzei vei avea imprimată legenda (corespondența dintre simbolurile de pe pânză și codurile DMC de culoare). Așează fiecare diamant colorat pe spațiul marcat cu simbolul aferent lui.

Setul de instrumente pentru asamblare

Stiloul pentru asamblare

Fiecare set de creație trebuie să conțină un astfel de stilou. Majoritatea seturilor includ varianta simplă, ușor de folosit. Tot ce ai de făcut este să înmoi capătul de metal al stiloului în ceara de transfer, să ridici diamantul dorit din tăviță și să îl așezi la locul lui pe tablou.

Ceara siliconată de transfer

O componentă esențială a setului de creație dacă lucrezi cu stilou de poziționare sau capete multiplacer, ceara poate să vină într-o varietate mare de culori și texturi. Cea mai des întâlnită este cea clasică, roșie sau roz. Pentru tablouri mai complexe, cu diamante Aurora Borealis, poți alege să folosești un creion special cu capăt confecționat în întregime din ceară.

Penseta

Aranjează cu ușurință diamantele pe tablou cu ajutorul pensetei, de care te poți folosi și pentru a curăța impuritățile din tăvița de diamante, dacă e cazul. Când ai deja mâna sigură la asamblat, folosește-o în loc de stilou de asamblare, mai ales pentru diamantele pătrate. Rezultatul este unul spectaculos, diamantele pătrate se aliniază perfect și nu riști să rămână resturi de ceară sau mastic pe ele.

Tăvița de sortare

Acest accesoriu poate avea diferite dimensiuni și forme, nouă ne plac mult cele cu gât de turnare. Pune diamantele în tăviță și înclin-o la 45 de grade apoi scutură ușor. Diamantele se aliniază și le poți ridica cu ușurință.

Accesorii opționale și personalizate

  • Tableta luminoasă

Tableta grafică luminoasă este un dispozitiv digital de mare ajutor ce dispune de o suprafață luminoasă care te ajută să așezi diamantele cu precizie pe pânză, cu o ușurință mai mare decât în cazul lucrului pe masa de lemn. Dimensiunile variază de la foarte mici (A5) până la foarte mare (A1)

  • Recipiente de sortare

Recipientele de diamante sunt accesorii utile în procesul de pregătire și asamblare al unui goblen cu diamante cu multe culori. Acestea sunt de obicei rotunde cu filet sau pătrate cu capac, iar în interiorul lor poți pune diamantele sortate pe culori, în funcție de codurile lor DMC. Prin utilizarea recipientelor de diamante vei putea accesa rapid culorile necesare și poți asambla mai ușor tabloul, fără a fi nevoie să tot desfaci pungile din pachet. Astfel, aceste recipiente contribuie la eficientizarea procesului de asamblare a picturii și la reducerea timpului necesar pentru finalizarea acesteia.

  • Tăvițe cu „gât”

Tăvițele cu gât te ajută să reumpli recipientele de sortare sau pungulițele fără a împrăștia diamantele. Tăvițele gemene sunt utile în cazul în care dorești să întrerupi temporar lucrul la tablou deoarece se închid una în alta și diamantele pot fi păstrate în siguranță în ele. 

Ai întrebări sau nelamuriri? Vino în Comunitatea Goblen Diamante România pentru a afla răspunsurile, pentru a fi la curent cu noutățile și pentru a lua pulsul comunității de creatoare de frumos.

Articles

more from us

Set ustensile goblen Diamante

Setul de creatie

Descoperă ce conține un set de creație pentru pictura cu diamante și cum să alegi cel mai potrivit kit pentru proiectul tău. Află ce accesorii și materiale sunt incluse, precum și cum să selectezi dimensiunea și tipul pânzei și diamantelor pentru a obține cel mai bun rezultat.

Read More »