Blog

9 sfaturi importante pentru achiziționarea unui goblen cu diamante

Tot ce trebuie să știi pentru a începe să lucrezi un goblen cu diamante

Set ustensile goblen Diamante

Fenomenul picturii cu diamante prinde avânt și în țara noastră, acest hobby fiind îmbrățișat de persoane de toate vârstele care își doresc o activitate creativă și relaxantă.

Pentru a începe să creezi e nevoie de o investiție minimă. Nu ai nevoie de multe ustensile sau de un atelier de creație foarte elaborat, ci de un set de creație pe care il poți asambla chiar și pe masă.

Exista foarte multe seturi de creație la dispoziția ta, care satisfac cele mai deosebite și elaborate gusturi. Poți începe cu un set mic, delicat, rapid de asamblat si poți continua cu pânze de dimensiune mare, cu detalii uimitoare. Atenție, acest hobby te va captiva si vei petrece multe ore asamblând o adevărată operă de artă!

În momentul în care te vei simți pregătit să iți extinzi „atelierul” vei găsi multe accesorii numai bune pentru a-ți îmbunătăți tehnica de asamblare si de creație.

Verifică lista cu ustensilele esențiale pentru pictura cu diamante și vezi ce te atrage, ce ți se potrivește si ce ți-ai dori să încerci

Înainte să începi un goblen cu diamante

Pictura cu diamante nu e o activitate complicată, necesită răbdare si atenție, dar și puțină îndemânare la plasarea diamantelor. Important este să te relaxezi și să guști pauza de la stresul monden!

Înainte de a achiziționa un set de diamante trebuie sa știi ce să alegi! Simplu, nu? Îți prezint mai jos diferitele componente ale unui set de creație, precum si variațiile și ustensilele acestuia.

Diamante rotunde sau diamante pătrate?

Diamantele rotunde se asamblează cu spații minore între ele. Vei remarca că pe pânza rămân anumite spații între diamantele rotunde, tocmai datorită formei diamantelor, acest lucru nefiind o problemă tehnică. Rezultatul final va fi tare frumos!

Formula de calcul a numărului de diamante rotunde necesare pentru a asambla un tablou este:

L x l x 12 (adică înmulțește lungimea cu lățimea tabloului și apoi înmulțește cu 12)

De exemplu, pentru a asambla un tablou de 40×60 cm ai nevoie de 28.800 diamante rotunde.

Diamantele pătrate creează o imagine de ansamblu mai închegată, între ele ele neexistând spații la asamblare. Diamantele pătrate de calitate scot sunetul (click) specific la asamblare, iar tu ai dovada că așezarea a fost cat se poate de bună. Folosește-te de pensetă pentru a obține rânduri aspectuoase și îngrijite.

Formula de calcul a numărului de diamante pătrate necesare pentru a asambla un tablou este:

L x l x 16 (adică înmulțește lungimea cu lățimea tabloului si apoi înmulțește cu 16)

De exemplu, pentru a asambla un tablou de 40×60 cm ai nevoie de 38.400 diamante.

Diamantele mai puțin calitative sunt imperfecte, au „pinteni” sau sunt încărcate de impurități, făcând asamblarea dificilă și rezultatul final destul de neîngrijit (spații între rânduri etc) Indiferent ce formă a diamantelor vei alege, rezultatul muncii tale va fi cu siguranță apreciat! Secretul constă in privirea tabloului de la distanță. Dacă îl privești de aproape, efectele tridimensionale ale paletei de culori se pierd. Expune tabloul în camera ta preferată și fă câțiva pași în spate. Imaginea va fi minunată!

Tipuri de tablou

Alegerea unui set de creație de calitate înseamnă ca vei obține un tablou de calitate, fie el produs dintr- o imagine predefinită sau o poză personalizată. 

Tabloul cu imagine predefinită

Atunci când cumperi un tablou cu o imagine predefinită trebuie să fii atent la dimensiunile tabloului și la imaginea reală a tabloului. Acest lucru îți va oferi o perspectivă asupra rezultatului final (cum va arata în realitate tabloul). Multe poze arată foarte bine în pagina web dar în momentul în care sunt transpuse digital în tablou, își pierd din calitate, detalii etc dacă dimensiunea tabloului nu este adecvată (prea mică, proporții greșite). 

Tabloul cu poză personalizată

În cazul în care îți dorești să personalizezi o poză dragă ție, alege-o astfel încât chipurile celor dragi ție să poată fi reproduse fidel. Nu uita că pozele transferate prin Facebook / WhatsApp se micșorează de peste 100 de ori, pierzăndu-și astfel calitatea. Singurul mod sigur de a obține un rezultat de calitate este să trimiți poza prin email. 

Tablou personalizat după poza ta de suflet

Am pentru tine 5 sfaturi care te vor ajuta să îți faci o idee despre cum trebuie să procedezi pentru a cumpăra un tablou personalizat de calitate.

  1. Alege un vânzător cunoscut pentru calitatea tablourilor care ies din fabrica lui, pentru seriozitate, suport tehnic și mai ales pentru comunicarea eficientă. Personalizarea unui tablou înseamnă o discuție inițială despre dimensiunea potrivită a tabloului precum și costurile unui asemenea tablou. Dacă vânzătorul nu îti răspunde concret la întrebări, fii precaut în a cumpăra de la el. Poți apela și la comunitatea de artiști pentru a afla și experiențele lor cu vânzătorii preferați si, de ce nu, să știi de cine să te ferești.
  2. Mărimea contează! Știu că sună stereotip, dar în arta goblenului cu diamante, mărimea tabloului dictează calitatea imaginii. Trebuie să știi că pozele de pe Facebook sau WhatsApp nu sunt potrivite pentru tablouri personalizate. O poză clară, de rezoluție mare în telefon se transfera prin WhatsApp / Facebook la o rezoluție de 100 de ori mai mică. Este o pierdere imensa de calitate. De aceea evită să accepti tablouri personalizate prelucrate prin aceste canale. Singura garanție a calității este transferul pozei originale, din telefon, pe email.
  3. Plecând de la sfatul de mai sus, pun accentul pe cel mai important aspect al tabloului personalizat. Fețele umane sunt cel mai greu de reprodus fidel, mai ales la o dimensiune a tabloului mai mică. Îți recomand cel puțin 40×50 cm pentru un singur chip sau 50×70 pentru 2-3 chipuri. Cu cât dimensiunea e mai mare, cu atât fețele celor dragi vor fi mai clare. Este păcat să primești un tablou cu niște pete urâte de culoare în loc de fețele celor dragi!
  4. Culorile din tablou dau viață imaginii tale. Un tablou vioi, cu detalii frumoase are in general peste 40-50 de culori. 
  5. Simplitatea aduce cele mai bune rezultate. În arta goblenului cu diamante formele bine definite, liniile suple dar clare dau calitatea atât de mult dorită într-un tablou personalizat. Alege o poză cu un chip drag sau, de ce nu, poza celui mai devotat prieten necuvântator, fără umbre și fără jocuri mari de lumină. Rezultatul va fi o amintire care îți va bucura inima.

Metode de asamblare a unui goblen de diamante

Pictura cu diamante este un hobby placut, relaxant. Dar uneori intervine rutina și frustrarea, care îți pot afecta concentrarea și calitatea asamblării. Folosește câteva tehnici simple și distractive de pictură pentru a evita aceste neajunsuri, și mai ales nu te grăbi!

Experimentează-le pe toate și alege-ți favorita

* Metoda tablei de șah / dame

* Linie cu linie

* Culoare cu culoare

* Metoda parcelelor agricole

Nu uita, comunitatea artiștilor din țara noastră îți va fi mereu de ajutor și îți va oferi suportul de care ai nevoie pentru a duce la bun sfârșit proiectul tău de suflet. 

Conținutul unui set de pictură cu diamante

Atunci când cumperi un set de creație este bine să iei în considerare următoarele aspecte

Pânza poate fi acoperită cu dublu adeziv sau cu adeziv turnat.

Cele 2 tipuri de adeziv sunt create special pentru pictura cu diamante. Pânzele care au dublu adeziv vin acoperite cu hârtia specială caracteristică, albă. Din păcate prin aceasta nu se vede modelul tabloului.

Pe de altă parte, pânzele cu adeziv turnat vin acoperite cu celofan transparent, permițând vizualizarea completă a tabloului. 

Adezivul turnat este mai rezistent la umiditate și căldură, diamantele fiind fixate pe el fără probleme. În timp, dublul adeziv poate ceda datorită formării cutelor, bulelor de aer, aceste tablouri necesitând sigilare cu lac incolor. 

Indiferent ce adeziv alegi, rezultatul muncii tale va fi deosebit!

Diamante simple și minunatele Aurora Borealis

Pe lângă  diamantele rotunde sau pătrate din setul tău de creație poți alege si strălucioarele diamante Aurora Borealis. 

Nu uita să iei lângă tine și ajutoare de nădejde!

Articles

more from us

Set ustensile goblen Diamante

Setul de creatie

Descoperă ce conține un set de creație pentru pictura cu diamante și cum să alegi cel mai potrivit kit pentru proiectul tău. Află ce accesorii și materiale sunt incluse, precum și cum să selectezi dimensiunea și tipul pânzei și diamantelor pentru a obține cel mai bun rezultat.

Read More »