Blog

Ce facem cu tablourile finalizate?

felicitari!

După ce ați dedicat atât de mult timp și atenție asamblării unui goblen de diamante, merită să găsiți o modalitate de a-l proteja și de a-l expune la adevărata lui valoare.

WhatsApp Image 2022-12-30 at 10.11.14 AM

Expunerea unui goblen cu diamante în lumina potrivită poate fi extrem de satisfăcătoare pentru pasionații de acest hobby. Când un goblen cu diamante este expus într-un mod și un loc care îl face să strălucească, poate aduce bucurie atât creatorului cât și privitorilor. Este o modalitate de a ne mândri cu munca noastră și de a ne bucura de rezultatul final.

De asemenea, expunerea în lumina potrivită poate face ca diamantele să strălucească și să scoată în evidență detaliile fine ale imaginii, oferind o experiență vizuală captivantă pentru toți cei care o privesc. În plus, expunerea corectă a unui goblen cu diamante poate fi o modalitate de a împărtăși pasiunea noastră pentru acest hobby cu ceilalți și de a le arăta cât de talentați și dedicați suntem în ceea ce facem. Este cu adevărat încununarea efortului depus în această artă.

Finisarea și sigilarea tabloului

Pentru a finisa și sigila un goblen de diamante cu lac pe bază de apă, aveți nevoie de următoarele materiale:

Instrucțiuni:

 1. Pentru finisarea marginilor în mod estetic, îndepărtați orice urmă de murdărie, legendă etc folosind acetona aplicată pe un disc demachiat. Atenție să nu atingeți diamantele, acetona poate îndepărta și adezivul.
 2. Inspectați goblenul pe tableta luminoasă sau în fața unei ferestre bine luminate pentru a identifica dacă există diamante lipsă sau diamante aranjate în mod incorect. folosiți penseta sau instrumentul de aliniere pentru a corecta micile imperfecțiuni.
 3. Folosiți ruloul de tasare pentru a presa foarte bine diamantele pe goblen.
 4. Asigurați-vă că goblenul cu diamante este complet uscat. Dacă tocmai l-ați finisat, poate fi bine să îl lăsați să se odihnească cel puțin 24 de ore înainte de a aplica lacul.
 5. Turnați o cantitate mică de lac pe bază de apă într-un recipient de unică folosință sau într-un bol de ceramică sau sticlă.
 6. Periați ușor tabloul cu peria de haine pentru a îndepărta eventualele granule de praf și impurități
 7. Înmuiați pensula în lac și pensulați pe goblenul cu diamante într-un strat subțire și uniform. Asigurați-vă că acoperiți toate zonele picturii, inclusiv marginile. Ștergeți surplusul de lac cu o cârpă uscată sau un șervețel de hârtie.
 8. După ce ați acoperit complet goblenul cu lac, se lasă la uscat pe o suprafață plană.  Acest lucru poate dura câteva ore sau chiar o noapte, în funcție de tipul de lac pe care îl utilizați și de umiditatea din mediul înconjurător.
 9. Apoi goblenul cu diamante este sigilat și gata pentru a fi expus sau dăruit.

Amintiți-vă să urmați întotdeauna instrucțiunile de pe recipientul lacului pe care îl utilizați și să îl utilizați într-o zonă bine ventilată. Nu toate lacurile pe bază de apă sunt potrivite pentru sigilarea unui goblen de diamante. Dacă nu sunteți siguri ce fel de lac aveți, faceți testul pe un centimetru pătrat în colțul de jos al tabloului și lăsați-l peste noapte. Dacă lacul se usucă transparent și nu îngălbenește pânza, se poate folosi în continuare. Lacurile de calitate NU răpesc din strălucirea diamantelor nici din intensitatea culorilor.

Înrămarea tabloului de diamante

Iată câteva idei pentru a înrăma un goblen cu diamante:

 • Rama tradițională – Puteți alege o ramă standard de lemn sau metal care se potrivește stilului dvs. și al camerei în care veți expune tabloul. Asigurați-vă că aveți suficient spațiu în jurul marginilor goblenului pentru ca să arate bine în ramă (eventual adaugați un passepartout). Nu înrămați niciodată goblenul cu legenda vizibilă!
 • Montată pe șasiu – Dacă doriți să păstrați lucrarea dvs. într-un mod mai simplu, puteți alege să o o montați pe un șasiu simplu. Acest lucru poate fi o opțiune bună dacă aveți o pictură cu diamante cu un design simplu sau minimalist.
 • Utilizați un suport de afișare – Există numeroase opțiuni disponibile pentru afișarea unei picturi cu diamante, inclusiv magnetice, sau suporturi de afișare care se pot așeza pe birou sau pe masă. Acestea sunt o opțiune bună dacă doriți să afișați lucrarea dvs. într-un loc mai accesibil și ușor de văzut.
 • Încorporați-l într-un colț decorativ – Dacă aveți un loc special dedicat plantelor sau poate animăluțul dvs de companie are locul preferat de joacă în cameră, înveseliți acest colț cu un tablou tematic. Acest lucru poate adăuga o notă de stil și personalitate camerei dvs.
 • Utilizați o ramă personalizată – Dacă doriți să creați ceva cu adevărat unic, puteți alege să comandați o ramă personalizată pentru goblenul Dvs. cu diamante. Aceasta poate fi o opțiune costisitoare, dar poate fi o modalitate minunată de a face ca lucrarea dvs. să iasă în evidență.

Valorificarea tabloului de diamante

Vreau să împărtășesc cu voi câteva lucruri pe care le puteți face cu goblenurile de diamante finalizate:

 • Primul și cel mai important lucru – să îl expuneți cu mândrie ca pe o piesă de artă: puteți agăța goblenul cu diamante pe perete sau puteți să îl așezați pe o etajeră sau pe o masă ca element decorativ. 
 • Faceți un cadou de suflet: Dacă ați terminat un goblen cu diamante pentru a fi oferit cadou cuiva drag, îl puteți prezenta într-un mod special, cum ar fi împachetat în hârtie decorativă sau plasat într-o cutie de cadou. Scrieți și o felicitare în care să menționați în câteva cuvinte povestea tabloului.
 • Goblenul cu diamante se poate vinde: Dacă ați terminat un tablou cu diamante de care sunteți foarte mândru, s-ar putea să fiți interesat să o vindeți. Există multe platforme online și târguri de handmade unde puteți vinde goblenurile dvs. cu diamante către cumpărători interesați (designerii de interior s-ar putea să fie interesați de așa ceva). 
 • Donați-l: Dacă ați terminat un goblen cu diamante pe care nu o mai doriți sau de care nu mai aveți nevoie, donați-o unei organizații caritabile sau non-profit locale.
 • Utilizați-l ca instrument de predare: Dacă vă place să îi învățați și pe alții despre goblenurile cu diamante, puteți utiliza lucrarea dvs. terminată ca exemplu pentru a demonstra altora cum se face. Puteți chiar să oferiți ateliere sau clase de goblen cu diamante pentru a împărtăși abilitățile dvs. cu alții.

Nu uita să completezi jurnalul de goblen!

Odată cu finalizarea tabloului puteți avea și jurnalul de goblen  completat. Toate goblenurile achiziționate de la noi din magazin vin însoțite de acest minunat jurnal de goblen în limba română.

Jurnalul poate conține:

 • Fotografii ale goblenului cu diamante, fie ca fotografii individuale sau ca un colaj.
 • Note despre experiența dvs. cu fiecare pas al goblenului, incluzând orice provocări ați întâmpinat sau tehnici pe care le-ați încercat.
 • Idei pentru goblenuri cu diamante viitoare, cum ar fi concepte de design sau palete de culori.
 • Sfaturi și trucuri pe care le-ați învățat în timp ce asablați goblenul cu diamante, cum ar fi cum să pregătiți kitul sau cum să corectați greșelile.

Articles

more from us

Set ustensile goblen Diamante

Setul de creatie

Descoperă ce conține un set de creație pentru pictura cu diamante și cum să alegi cel mai potrivit kit pentru proiectul tău. Află ce accesorii și materiale sunt incluse, precum și cum să selectezi dimensiunea și tipul pânzei și diamantelor pentru a obține cel mai bun rezultat.

Read More »